Info

Voeding

Je bent wat je eet!!! Dat is zo ook voor je kat!

In onze cattery staat een gezonde voeding als primaire zorg voor de dieren.

Wij geven rauwe vleesvoeding omdat het de voeding is die past bij het verteringssysteem van een carnivoor (vleeseter) zoals een hond en een kat. Katten hebben weinig tot geen behoefte aan plantaardig voedsel.

www.voerwijzer.com dit is een informatiesite over hondenvoer en kattenvoer.

Voerwijzer geeft zo objectief mogelijk informatie, zodat eigenaren een weloverwogen keuze voor voer kunnen maken.

Alsmaar meer komen merken van KVV erbij. KVV staat voor kant en klaar vers vlees. Alle ingrediënten vermalen in de juiste verhouding in de vorm van een worst,hamburger of vleesblokjes en daarna diepgevroren. Je hoeft alleen maar de juiste portie te bepalen en in de voerbak doen.

 

Wij proberen zoveel mogelijk variatie te geven en volgende KVV staan op het menu:

Bibi   www.bibidiervoeding.nl

Carnibest   www.carnibest.nl

Carnivoer   www.carnivoer.com

HaaksBarf   www.haaksbarf.nl

Barfmenu   www.tinlo.nl

Tip voor het gebruik! Omdat de hoeveelheid meestal te groot is voor 1 kat leg je een rol van 500g in de ontdooistand gedurende 2 minuutjes in de microgolfoven. Met een scherp mes maak je kleinere hoeveelheden die je terug in de vriezer legt.

 

Wij hebben ook brokken staan omdat onze oudste katten niet vertrouwd zijn met rauw voer en zo kieskeurig als een kat kan zijn willen ze niet anders proberen.

Wat is een goede brok?

Ten minste 30% eiwit (dierlijk eiwitgehalte kun je schatten door te kijken naar het eiwitgehalte in de analyse) Als er geen plantaardige eiwitbronnen in de brok zitten is bijna alle eiwit dierlijk. Hoe hoger het eiwit percentage, hoe meer vlees de brok bevat. Maximaal 40% koolhydraten en hoe minder hoe beter! Liever dierlijk vet dan plantaardig vet. Minimaal 16% vet en maximaal 4 keer zoveel omega 6 als 3. Meer uitleg zie www.voerwijzer.com Zelf een brok beoordelen.

 

Tussendoor geven we ook blikvoeding maar ook hier proberen we te letten op de inhoud.

© Cattery Van Eyck Zonhoven - Hasselt - Gsm: +32 (0)474 56 42 98 - Karine.remels@telenet.be